Bor és csemegeszőlő
A szőlőt akár borkészítés céljából, akár csemegeszőlőnek termesztik, a minőség egyaránt fontos. A borszőlők fürtjeinek megjelenése kevésbé jelentős, de a cukortartalom, a savtartalom és az ízanyagtartalom létfontosságú. A csemegeszőlők sikeres értékesítése szempontjából mindkettő fontos.
Minőségi termékekkel a minőségi szőlő érdekében
A gyönyörű fürtök vonzzák a vásárlókat, de a megfelelő cukor-sav harmónia nélkül nincs jó és ízletes szőlő. Mindkét esetben ugyanarról a dologról beszélünk – a minőségről.
Számos tényező van hatással a szőlő minőségére:
- Éghajlati viszonyok
- A helyszín megválasztása (a termőföld minősége, a kitettség)
- A nemesítés formája és a fajtaválaszték az éghajlati tényezőknek megfelelő
- A szaporítóanyag minősége
- Tápanyagok
- Mezőgazdasági gépek (a földterület karbantartása, metszés, zöldmunkák)
- Betegségekkel, kártevőkkel és gyomnövényekkel szembeni védelem
A szőlőültetvényben minden beruházás és elvégzett munka hatással van a végtermékre. A BASF tisztában van vele, hogy a minőség terén kompromisszumnak helye nincs, és hogy a növényvédelem kulcsfontosságú, ezért ebben a termékkategóriában a legmagasabb minőségű termékeket kínálja.
Víz – az élet forrása és értékes mezőgazdasági erőforrás
Bár a Föld felületének nagyobb részét víz borítja, a víz egyre inkább egy olyan erőforrássá válik, amely csak akkor használható ki, ha azt az emberek, az ipar vagy a mezőgazdaság használja fel. Valójában a teljes felhasznált vízmennyiség 70%-át a mezőgazdaság használja fel...